ADİL HOCA’NIN HAYATI KİTAP OLACAK

Gaziantep’in manevi mimarlarından Adil Özberk Hoca vefatının 18. yılında düzenlenen programla anıldı.

Kurtuluş Camii’nin kiliseden çevrilmesine ve Hoşgör Fatih Kuran Kursu gibi birçok kurs ve caminin yapımında önderlik eden Gaziantepli Adil Özberk Hocaefendi vefatının 18’inci yılında Adil Hoca İlmi Araştırmalar Derneği tarafından düzenlenen program ile anıldı.

Programın sunuculuğunu Emine Konukoğlu Camii İmam-Hatibi Mehmet Fırat yaptı. Programa Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl ve İlçe Müftülüleri, Adil Hoca İlmi Araştırmalar Derneği Yönetim Kurulu ve Üyeleri, Tertip Komitesinde bulunan Derneklerin Yönetim Kurulu ve Üyeleri, Adil Özberk Hocaefendinin ailesi, öğrencileri ve sevenleri katıldı.

ÖĞRENCİLERİNİ EVLATLARINDAN AYIRMADI

Şehitkamil Kongre Merkezi (ŞKM)’de düzenlenen program, Hafız İbrahim Büyük’ün Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programa İstanbul İl Müftüsü Prof. Hasan Kâmil Yılmaz Hoca konuşmacı olarak katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Ahmet Metin Parlayan, Adil Hoca’nın hatırasını yad etmek adına bir araya gelen katılımcılara tertip komitesi adına teşekkür etti. Birçok meziyetin bir insanda toplandığından, öğrencileri ile evlatlarını ayırmadığından, ilme verdiği değerden bahsederek, anma gecesinin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

EHLİ BEYT SEVGİSİNE ÖNEM VERDİ

Anma programında Adil Özberk Hoca’nın hayatını anlatan belgesel yayınlandı. Programı Mehmet Ali Devrim ve Mustafa Yavuz Yılmaz tarafından okunan ilahilerle devam etti. Devrim ve Yılmaz “Okudukları Hz. Hüseyin ilahisinin yıllar önce hocalarının bir teyp kaseti ile kendilerine Ehli Beyt sevgisini vermek için dinlettiğini” ifade ettiler.

ÖRNEK OLAN İNSANLARIN İKİ VASFI VARDIR

Programa konuşmacı olarak katılan Prof. Hasan Kâmil Yılmaz Hoca,  “1986 yılında Umre için Arabistan yolculuğunda Mekke’de 15-20 gün bulunduğumuz bir gecede misafiri olduğumuz Bekir Öztekin’in evinde Adil Hocam ile tanıştım. Kur’ân tilaveti ve hoş sohbeti ile çok bereketli bir gecede kendilerinden istifade etme imkanı bulduk.

İki kişiye gıpta edilir ve haset caizdir. Birisi Allah’ın kendisine mal verdiği ve O’nun yolunda harcadığı, ikincisi ise kendisine ilim ve hikmet verildiği ve hem O’nu hayatında yaşayarak hem de insanlara taşıyarak öğreten gıpta edilir. İşte Gaziantep’te bunlardan biri ilmi ve hikmeti ile Adil Özberk Hocamız, diğeri ise malını Allah yolunda harcayan Ahmet Ziylan’dır.

Örnek olan insanların iki vasfı vardır. Birisi tevazu birisi de cömertliktir. Sevenlerinin sürekli andığı insanlara bakın bu iki özelliği bulacaksınız. Çünkü tevazu ve cömertlik kendisine yakınlaşmasına imkan verir. Böylece ilmini tevazu ile sunan alimleri severler” dedi. Konuşmasından sonra Yılmaz Hoca’ya Bekir Öztekin tarafından plaket verildi.

ADİL HOCA’NIN HAYATI KİTAP OLACAK

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik Adil Hoca’nın biyografisinin yer aldığı bir kitap çalışmasının dernek tarafından yapıldığını, Adil Hoca’yı tanıyanların bu çalışmaya bilgi, belge, fotoğraf v.b. ne varsa ilgililere ulaştırmasını dile getirdi. Program Ahmet Hayta tarafından Kur’an’ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsünün yaptığı dua ile sona erdi.

BİRÇOK İBADETHANENİN TEMELİNİ ATTI

Ulu Camii gibi birçok ibadethanenin yapımında önderlik etmiştir. Hoşgör Fatih Kuran Kursu’nun da temelini attıran Adil Hoca sayesinde 1996 dan bu yana sayısı 500’ü aşkın hafız yetişmesine vesile olmuştur.

Gaziantep’in manevi mimarının tek gayesi memleketindeki insanlara bir Besmele dahi öğretebilir miyim olmuştur. Adil Özberk Hoca 1999 yılının Şubat-Mart aylarında sabah namazından sonra talebelerine ders verirken rahatsızlandı, 3 gün hastanede yattı ve 6 Nisan 1999 günü Hakk’ın rahmetine kavuştu.​